Nyheter

Danska vandrare uppges döda

De båda kvinnorna, 73 respektive 77 år gamla, gav sig ut på vandring på nyårsdagen, men kom inte fram till målet fem kilometer bort.
Nyheter • Publicerad 5 januari 2012

Enligt tidningen Århus Stiftstidende var duon rutinerade vandrare. Deras tänkta rutt på nyårsdagen gick från Funchal till en fiskeby. Sökande med hjälp av hundar pågick för fullt i flera dagar.

Enligt tidningen BT hade kvinnorna lämnat kvar den ena kvinnans mobil, samt mediciner och tandborstar på hotellet i Funchal. Det tyder på att de inte tänkt övernatta längs vägen.

Ännu på torsdagsförmiddagen fanns fortfarande inga spår efter kvinnorna, men på eftermiddagen rapporterade en lokaltidning att de påträffats döda i en flod väster om Funchal.

Journal da Madeiras webbplats citerade brandmän som hittat kvinnorna. De närmare omständigheterna var inte kända.

Uppgifterna har inte bekräftats av polisen, men flera portugisiska medier rapporterar att det rör sig om de saknade danskorna. Området där kropparna hittades heter Socorridos och ligger väster om huvudorten Funchal.

Ossian Sandin
TT-Ritzau
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.