Nyheter

Fem döda i norsk seriekrock

I Norge omkom fem människor och flera skadades i en trafikolycka.
Nyheter • Publicerad 7 januari 2011
Foto: 

En sladd i halt vinterväglag ledde till olyckan i Lavangsdalen, fyra mil från Tromsö, vid 14-tiden på fredagseftermiddagen. Flera fordon; två personbilar, en minibuss och en varubil på väg från Tromsö, krockade med en buss med unga handbollsspelare som kom i motsatt riktning.

De omkomna och allvarligt skadade befann sig bland dem på väg från Tromsö, två satt fast i bilen. Olyckssträckan var över 300 meter lång och flera av offren fanns kvar på platsen vid 17-tiden.

15 handbollsspelare från Alta på mellan 14 och 16 år färdades i bussen mot Tromsö, på väg till en nyårsturnering. De klarade sig oskadda eller fick lindrigare skär- och sårskador.

- Det handlar om en mötesolycka i hög hastighet, säger räddningsledare Morten Renland till NTB.

Däremot var det på kvällen oklart hur krocken gått till i detalj. Två av bilarna var svårt skadade, enligt Renland.

Hastighetsgräns på 80 kilometer i timmen rådde på olycksplatsen.

Totalt 59 personer fördes till Universitetssjukhuset i Tromsö.

- Av dem är 14 personer inlagda och tre opererade. 33 ungdomar har varit inne för kontroll, uppgav sjukhuset till NTB på kvällen.

Tromsö kommun tillsatte ett kristeam efter olyckan.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.