Nyheter

Ny våldsattack i Nigeria

Beväpnade män attackerade en polisstation i Nigeria på söndagen. Attacken utfördes i staden Kano, där islamistsekten Boko Haram dödade 185 människor den 20 januari.
Nyheter • Publicerad 30 januari 2012

Gruppen har nyligen hotat att trappa upp sina våldsattacker, om dess fängslade medlemmar inte släpps.

– Ett större antal beväpnade män stormade området vid bönetid och öppnade eld mot polisstationen, sade ögonvittnet Kabiru Maikalako.

Polisen besvarade eldgivningen och Maikalako kunde inte ta sig ut ur sitt träskjul.

– Det är skottlossning överallt och hela området är övergivet, sade han.

Polisen bekräftade att polisstationen angripits och att skottväxling utbrutit.

Boko Haram har tagit på sig ansvaret för attacken den 20 januari som blev gruppens blodigaste hittills. Även den var huvudsakligen riktad mot polisen.

I flygblad som spriddes runt Kano under natten varnade Boko Haram invånarna för nya attacker mot polisen men sade att man försöker undvika att skada civila. Enligt texten riktar gruppen sig mot regeringstjänstemän, säkerhetspersonal och en grupp som uppmanar kristna att försvara sig mot attacker från islamister.

I lördags dödades elva av islamistsektens medlemmar i en eldstrid i Maiduguri, Boko Harams starkaste fäste. En talesman för gruppen avvisade president Goodluck Jonathans invit till samtal.

Maria Sällberg
TT-AFP
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.