Nyheter

Pengar över? Köp en stad i USA

Har du sådär tre miljoner kronor att spendera finns nu chansen att köpa en hel stad i USA.
Nyheter • Publicerad 30 juni 2014
Foto: Eric Ginnard

Swett i South Dakota är till salu och erbjuder runt tre hektar mark, komplett med bostadshus med tre sovrum, ett garage, tre husvagnar och en taverna med hästskoformad bar som har enda konkurrerande "vattenhål" 16 mil bort.

Enligt mäklaren finns här också goda möjligheter till fasanjakt och utsikten över prärielandskapet är helt ostörd.

Säljare är Swetts ägare Lance Benson, som säger att han egentligen inte vill göra sig av med byn, men bestämt sig för att nu satsa helhjärtat på sitt företag i resebranschen.

- Men hittar jag ingen köpare i år så behåller jag nog byn, säger han till lokaltidningen Rapid City Journal.

Swett hade sin storhetstid på 40-talet med eget postkontor, livsmedelsbutik och 40 invånare. I dag finns här bara två folkbokförda - Benson och hans fru.

- Räknar vi vår hund Daisy blir vi ju tre, skämtar Benson.

Några som hoppas att baren kommer att drivas vidare är traktens lantbrukare och boskapsskötare som samlas här för en öl och några omgångar biljard.

- Det här ligger vid motorvägens slut och där den vilda västern börjar, säger Gerry Runnels, 47, som första gången besökte baren tillsammans med sin farfar.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.