Nyheter

Svenskar i busskrasch i Polen

Fyra skolungdomar från Jönköpingstrakten skadades i dag när en buss körde av vägen i närheten av Wroclaw i södra Polen.
- Filen på motorvägen vi körde på tog slut, säger skolans biträdande rektor som var ombord.
Nyheter • Publicerad 11 april 2014

På bussen fanns en orkester från en skola i Jönköpingsområdet. Gruppen var på väg till Presov i Slovakien för ett antal konserter. När TT når skolans biträdande rektor, som själv var ombord på olycksbussen, har de oskadda passagerarna körts till ett hotell.

- Filen på motorvägen vi körde på tog slut. Chauffören uppmärksammade inte det och körde rakt på. Vi hamnade i diket, landade ganska mjukt, men fönsterrutorna gick sönder, berättar han.

Fyra ungdomar från orkestern fick skärskador. Ytterligare en resenär, en amerikansk medborgare, hamnade under bussen men var vid medvetande när man drog fram honom.

- Jag känner mig lite i chock. Stämningen är ganska okej bland oss som är kvar här. Vi samtalar mycket. Vi ville komma ut på en resa och ha lite trevligt ihop.

Bussen färdades på motorväg A4 i riktning mot Wroclaw.

- Det totala antalet passagerare var 24. Efter olyckan fördes de som inte skadats till en plats där de fick mat och dryck, säger Kamil Rynkiewicz på Wroclaw-polisen.

En person som var med på resan berättar för P4 Jönköping om dramatiska scener när bussen hamnat i diket. Passagerare hjälptes åt att lyfta fordonet för att få loss människor som blivit fastklämda.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.