Nyheter

Tårgas mot demonstranter i Tunis

Kravallpolis har använt tårgas mot demonstranter i Tunisiens huvudstad i samband med protester mot övergångsregeringen. I ett försök att blidka tunisierna har regeringen beslutat genomföra en ombildning.
Nyheter • Publicerad 26 januari 2011

Enligt en AFP-reporter på plats i Tunis försökte demonstranter forcera en avspärrning, vilket ledde till sammandrabbningar med polisstyrkorna.

Den nuvarande interimsregeringen kritiseras för att ha band till president Ben Alis regim och därför beslutade den att göra en ombildning.

Enligt Tunisiens justitieminister Lazhar Karoui Chebbi lyckades 11 000 av landets fångar rymma i kaoset som följde på president Zine El Abidine Ben Alis fall. Siffran är mycket högre än vad som tidigare uppskattats.

Hittills har också 2 460 släppts. Chebbi sade inte hur många av dessa som var politiska fångar.

Samtidigt meddelas att över 70 fångar dödades i kaoset, därav de 48 som dog i branden i Monastir, 16 mil söder om Tunis, enligt nyhetsbyrån AFP.

Sex män ur den forne presidentens livgarde ska ställas inför rätta för att ha uppviglat till våldsamheter under den turbulenta tiden kring regimens fall.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.