Nyheter

Tre döda i flygolycka i Ryssland

Tre personer omkom när ett passagerarflygplan totalförstördes av en brand på en flygplats i Surgut öster om Uralbergen i Ryssland.
Nyheter • Publicerad 1 januari 2011
Bild från ryska tv-kanalen 24.
Bild från ryska tv-kanalen 24.Foto: 

Dessutom har tiotals personer förts till sjukhus med rök- och brännskador.

Det ryska Tupolevplanet skulle på lördagen flyga från Surgut till Moskva med 116 passagerare och åtta besättningsmedlemmar ombord. Men en motor började brinna när planet taxade ut till start. Elden spred sig till följd av bränsleläckage och planet blev totalförstört, rapporterade ryska nyhetsbyråer.

Uppgifterna om skadade och dödade varierade. På kvällen meddelade officiella myndighetskällor i Moskva att tre personer omkommit.

Antalet skadade varierade från 34 till 46, men tiotals personer hade förts till sjukhus, de flesta medelsvårt rökförgiftade.

Uppgifter talade om kritiskt tillstånd för fyra personer. Ett antal personer ska därtill ha fått brännskador. Två vårdas för skador i benen.

Elden ska ha spritts från motorn in i passagerarkabinen. En explosion inträffade också i flygplansvraket, men då ska alla ombord redan ha evakuerats.

Orsaken till branden är oklar. En särskild kommission har tillsatts för att utreda händelseförloppet.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.