Nyheter

Utegångsförbud i Abidjan

Laurent Gbagbo har utlyst nattligt utegångsförbud i två områden i Elfenbenskustens ekonomiska huvudstad Abidjan, efter att elva personer dödats där i sammandrabbningar de senaste dagarna.
Nyheter • Publicerad 12 januari 2011
Foto: 

Utegångsförbudet gäller från sju på kvällen till sex på morgonen, från onsdag till och med lördag morgon i områdena Abobo och Anyama.

I Abobo är stödet för Gbagbos rival Alassane Ouattara stort och Anyama gränsar till Abobo.

Minst fem poliser dödades på onsdagen i Elfenbenskusten, där maktkampen mellan Laurent Gbagbo och Alassane Ouattara rasar vidare.

Striderna pågick i en Ouattara-lojal del av landets största stad Abidjan där Gbagos säkerhetstjänst gick in på tisdagen. Vittnen rapporterade om skottlossning och granatkrevader.

Elfenbenskusten står på randen till ett nytt inbördeskrig efter valet som Ouattara vann, men Gbagbo vägrar lämna makten.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.