Nyheter

Alliansen i fortsatt ledning

De fyra allianspartierna har fortsatt stöd av väljarna och leder över de rödgröna med 4,6 procentenheter, enligt Novus Opinions senaste mätning.
Nyheter • Publicerad 1 september 2010
Foto: ANDERS WIKLUND / SCANPIX

Inom alliansen ökar alla partier något, förutom Kristdemokraterna som backar med 1,2 procentenheter jämfört med förra veckans Novus-mätning. Totalt får allianspartierna 49 procent, en marginell ökning från 48,9 procent.

I den rödgröna oppositionen ligger Socialdemokraterna kvar på samma resultat som förra veckan - 30,3 procent. Miljöpartiet och Vänsterpartiet ligger också stabilt och tappar vardera bara 0,1 procentenheter. Det totala stödet för de rödgröna partierna är 44,4 procent.

Sverigedemokraterna ligger fortsatt på 4,7 procent, samma resultat som förra veckans mätning.

"Båda blocken gör vad de kan för att den politiska debatten ska föras på den egna hemmaplanen. Med dagens valmanifest från oppositionen hoppas de rödgröna flytta mer fokus till kvaliteten i välfärden och till frågor om rättvisa. Alliansen vill samtidigt att diskussionen ska handla om jobb, skatter och ekonomi", skriver Novus Opinion i en kommentar till väljarbarometern.

Skillnaden mellan blocken är statistiskt säkerställd. Novus väljarbarometer är gjord på uppdrag av TV4 Nyheterna.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.