Nyheter

”Det har skurits ner på välfärden”

Willie Johnssons politiska bana började i Sjöbopartiet, som sedermera blev Kristianstadsbygdens framtid.
Nyheter • Publicerad 1 september 2014
Willie Johnsson.
Willie Johnsson.Foto: Foto: Annica Jönsson

– Jag delade deras syn på invandringspolitiken. Jag jobbade då själv med invandrare och flyktingar och ville att vi skulle bli mer restriktiva med att ge permanent uppehållstillstånd, berättar Willie Johnsson.

Den 76-årige pensionären jobbade i ungdomen till sjöss och var under många år ekonomiföreståndare på en folkhögskola. Utöver det har han bland annat arbetat på före detta Novia i Karpalund. För tolv år sedan tog han klivet in i Sjöbopartiet.

Partiet bytte sedermera namn till Kristianstadsbygdens framtid och när det röstades in i kommunfullmäktige fick Willie Johnsson en av stolarna som ledamot.

Han tog även plats i barn- och utbildningsnämnden 2006–2010. Den gångna mandatperioden har han varit utan uppdrag men vill nu göra comeback.

– Intresset för politik driver mig och om jag har möjlighet så vill jag påverka.

Utöver skola, vård och omsorg är invandringen den stora frågan för Willie Johnsson.

– De flesta invandrare och flyktingar jag varit i kontakt med har varit mycket fina människor. Men det kostar för mycket och vi har egna behov att tillgodose inom landet: hemlöshet och nedskärningar på många områden, tulltjänstemän, kustbevakning och inom försvaret. Det har skurits ned ordentligt på välfärden.

Mikael Hallqvist
Johannes Lindén
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.