Nyheter

Femklövern gör gemensam affisch

Femklövern vill mer. För första gången gör de gemensam kampanj när det gäller valaffischering. – Det finns bara ett alternativ och det är vi.
Nyheter • Publicerad 22 augusti 2014
Tommy Aspegren (FP), Patric Åberg (M), Sofia Nilsson (C) och Magnus Nilsson (KD) samt Ingvar Nilsson (MP) som inte kunde närvara när bilden togs gör gemensam valaffisch. De affischer som ska sättas upp har ett större format är det som visas på bilden.
Tommy Aspegren (FP), Patric Åberg (M), Sofia Nilsson (C) och Magnus Nilsson (KD) samt Ingvar Nilsson (MP) som inte kunde närvara när bilden togs gör gemensam valaffisch. De affischer som ska sättas upp har ett större format är det som visas på bilden.Foto: Foto: Tommy Svensson

”Välj ditt blad i femklövern”, det är uppmaningen till alla röstberättigade göingar från den regerande femklövern.

– Vi väljer att gå ut gemensamt även om vi är vart och ett parti för sig. Vi har visat att vi kan samverka under den här mandatperioden och vill gärna få förtroendet att fortsätta, säger femklöverns representanter.

De vill få fram budskapet att det är viktigt att väljarna ser till att det finns en tydlig majoritet i kommunfullmäktige efter valet.

Leder in i ovisshet

Enligt Sofia Nilsson är det enda sättet att skapa handlingsutrymme, att få kraften att bestämma. Hon anser att en röst på något av de andra partierna leder in i ovisshet.

– Det är ingen rolig situation, se hur det ser ut i Hässleholm, där har det varit svårt att driva igenom frågor.

– Det är faktiskt på väljarnas ansvar att se till att det kan fungera.

Även Patric Åberg anser att det finns många goda argument att rösta på någon i femklövern.

–  Vi har styrt tillsammans med framgång den här mandatperioden och vill fortsätta.

– Vi har visat att vi kan komma överens och tror på Östra Göinge, till skillnad från några andra partier, säger Tommy Aspegren.

Femklövern vill mer

Inför förra mandat- perioden deklarerade Alliansen att Östra Göinge kan mer.

Den här gången går femklövern ut och säger att de vill mer.

– Att förändra saker tar tid och det finns mer att göra även om vi fått snurr på en del saker, påpekar Tommy Aspegren.

Att Miljöpartiet klart går ut och visar att de vill samregera med Alliansen i Östra Göinge efter valet är ovanligt om man ser till vad som händer i andra kommuner och riksdag.

– Det är unikt, men här är Miljöpartiet en av oss och vi jobbar bra tillsammans, understryker Alliansens representanter.

– Femklövern är det enda och bästa alternativet i Östra Göinge.

Förutom valaffischeringen så delar femklövern ut en liten gemensam folder.

Taner Caliskan och Louise Cronholm
Marie-Louise Lindell
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.