Nyheter

Karlsson: Fokus på tillgänglighet

Inför valet 2006 engagerade sig Johan Karlsson i Folkpartiet. En skola tillgänglig för alla är något han vill arbeta för.
Nyheter • Publicerad 28 augusti 2014
Johan Karlsson finns med på Folkpartiets lista.
Johan Karlsson finns med på Folkpartiets lista.Foto: Foto: Annica Jönsson

– Frågan om valfrihet fick mig att engagera mig politiskt. Folkpartiet har ett partiprogram som passar mig och jag kände mig välkommen i partiet, säger Johan Karlsson.

Sedan 2008 är han ersättare i barn- och utbildningsnämnden. Innan dess var han invald i distriktsstyrelsen i Liberala ungdomsförbundet.

Handikappfrågor och skolpolitik är ämnen han brinner för.

– Att kunna välja den vård man vill tycker jag är viktigt. I och med att jag sitter i rullstol så är det viktigt för mig att kunna välja vilken hemtjänst jag vill ha. Det är bättre i dag än vad det varit, men det kan bli mycket bättre. Det ska vi försöka se till.

Vad gäller skolan vill han se en satsning på tillgänglighet.

– Ingen ska vara utanför bara för att man sitter i rullstol eller råkar ha ett handikapp. Det ska vara en så bra skola som möjligt för alla.

Lisa Kronnoje@kristianstadsbladet.se
Johannes Lindén
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.