Nyheter

Personalen i väntans tider

Anledningen till att det tar tid innan personalen på Sländan får besked om vad som kommer att hända med dem är att man inte vetat var resursbehovet kommer att finnas.
Nyheter • Publicerad 23 april 2014

– Både medarbetarna på Sländan och de fackliga organisationerna har fått tydliga besked om att vi inte kan gå vidare med personalens placeringar förrän vi har en bild av var barnen hamnar och vilka behov som finns utifrån det. Dock är vi nu på väg in i den delen av processen då vi på allvar kan påbörja arbetet med personalens placeringar, säger Christer Pettersson, verksamhetschef för förskolan i Hässleholms kommun.

Onödigt lång tid

Han håller dock med om att det tog onödigt lång tid mellan det informationsmöte som hölls för föräldrar och personal i december och att beslutet om en avveckling togs i vår. Men menar att det efter beslutet måste få lov att ta tid innan allt är klart.

– Sedan beslutet kom har processen fortlöpt med en fart som är lämplig med hänsyn taget till den dialog som måste hinna ske.

Låst upp resurser

Christer Pettersson säger också att ingen personal kommer att sägas upp.

Lärarförbundet hade helst sett Sländan blir kvar tills den nya förskolan står klar i Vinslöv, vilket arbetsgivaren inte ser som ett alternativ.

– Om vi hade behållit Sländan hade det betytt att vi låst upp resurser där som vi inte hade kunnat använda på andra förskolor, säger Christer Pettersson.

Möte har hållits med personalchefen och ytterligare ett möte ska nu hållas dit både tjänstemän för barnomsorgen och facken är kallade.

Lisa Kronnoje@kristianstadsbladet.se
Jenny Persson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.