Annons

För många partier suktar bara efter makt

Replik på medborgarinsändaren Göran Carlsons artikel ”Din skiva har hängt upp sig, Björn Söder”.
S och SD-grälet • Publicerad 16 april 2021
Detta är en opinionstext i Kristianstadsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
”Vi inom SD hoppas på din och övriga väljares röster i valet nästa år. Och vad har du egentligen att förlora på att ge oss chansen att visa positiva resultat?”
”Vi inom SD hoppas på din och övriga väljares röster i valet nästa år. Och vad har du egentligen att förlora på att ge oss chansen att visa positiva resultat?”Foto: Adam Ihse/TT

Du har en hel del poänger Göran Carlson, det tåls verkligen att sägas.

Därför har vi i flera debattinlägg kunnat se ett mönster i hur våra förslag, om till exempel införandet av franska i skolorna och om stoppandet av kommunala bidrag till islamistiska Muslimska brödraskapet kopplade Ibn Rushd, har bemötts.

Annons

Svaren har varit att vi är hemska människor, rasister, nazister eller i övrigt något som katten släpat in.

I Östra Göinge har våra artiklar senaste månaden både från Göte Färm och Björn Söder varit repliker på just samma tema. Där kom brunsmetningen igång samtidigt utan att vi hade skickat in ett eget debattinlägg.

Vi har självklart diskuterat den problematik du påtalar, det vill säga huruvida vi ska svara på sossarnas försök att hitta på alternativa sanningar om oss eller inte.

”En viktig skillnad jämfört med sossarna är att vi inte sätter oss på en hög häst utan kan diskutera med alla och försöka hitta kompromisser. Hur många kan det idag?”

Vi har också i alla artiklar försökt lyfta olika sakfrågor att samarbeta kring. Men så här fungerar politik för många som suktar efter makt istället för att vilja förändra vad som fungerar dåligt. Bra förslag ersätts med påhopp, trots att man många gånger utan problem dricker kaffe med varandra i korridoren.

Därför skriver sossarna insändare om att vi inte debatterar, istället för att själva lägga förslag på vad man vill uträtta. Det handlar inte längre om förslag utan maktanspråk.

Därför vill vi tacka dig för att du lyfter frågan.

Vi har nämligen egentligen inget intresse av att ge exempel på hemskheter som sossarna gjort genom historien. Från SD:s del har vi sedan länge gjort upp med de händelser från vår tidiga historia som i vissa fall förtjänar kritik. Vi har lagt dem till handlingarna.

Men en viktig skillnad jämfört med sossarna är att vi inte sätter oss på en hög häst utan vi kan, som sagt, diskutera med alla och försöka hitta kompromisser. Hur många kan det idag?

Rörande dina frågor om minskad arbetslöshet tror vi på återvandring av de migranter som inte kan hävda sig på arbetsmarknaden, jämfört med regeringen som driver raka motsatsen som vi menar är ren import av arbetslöshet.

Vi tror också på reformer som belönar företag som vågar ta sig an de som varit arbetslösa länge, men som också får dessa att jobba kvar eftersom vi kunnat se att personal annars roterar – vilket inte är syftet.

Annons

Pensionerna vill vi höja genom att minska skatten, eftersom ökade bidrag istället gör människor beroende av staten.

Vi tror att man mår bättre om man istället får behålla mycket mer av vad man tidigare tjänat in.

Vi tycker också det är rimligt att pensionärer som vill jobba efter pensionsålder också har möjlighet till det. För många kan nämligen yrket vara hela ens identitet eller intresse och politikerna ska inte beröva människor det efter ett långt liv.

En viktig del i att sänka arbetslösheten är att hitta modeller så fler företag vågar anställa utan att fastna i dyra tvister. Gängkriminaliteten handlar i hög grad om att man tillåtit den frodas istället för att resolut bekämpa den typen av brottslighet.

Här gäller det att punktmarkera dessa kriminella individer.

Vi motsätter oss också den rådande kulturen där man delar ut priser till gängkriminella eller i övrigt myser med dem i tv-soffor, vilket vi kan se i bland annat public service.

Skolan och sjukvården vill vi ska vara jämlik, det vill säga att alla ska ha rätt till samma möjligheter av utbildning och vård.

Vi vill alltså fokusera på förutsättningarna. Idag har skolan i hög grad ett socialistiskt jämställt tänk, vilket gör att man hamnar i diskussioner huruvida fullt fungerade skolor inte är tillräckligt integrerade eftersom de inte har det lika problematiskt som andra. Det vill vi ändra.

Vi har många förslag till att göra både Sverige och våra kommuner till bättre platser att leva och bo i.

Därför hoppas vi på din och övriga väljares röster i valet nästa år. Och vad har du egentligen att förlora på att ge oss chansen att visa positiva resultat?

Annons

De övriga partierna har ju kapitalt misslyckats. Gång efter gång.

Carl Henrik Nilsson (SD), gruppledare för SD i Kristianstad

Göte Färm (SD), gruppledare för SD i Östra Göinge

Björn Söder (SD), riksdagsledamot

Här saknas innehåll

Annons
Annons
Annons
Annons