GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Jubileumsöl från lokala bryggerier

Det blev en liten rusning när tre lokala mikrobryggerier släppte sina jubileumsöl till stadens 400-årsfirande.
Nyheter • Publicerad 1 april 2014
David Gustavsson och Niklas Abrahamsson botaniserar bland de lokala jubileumsölen. Ölen säljs nu på bolagen i Åhus, Kristianstad och Hässleholm samt på pubar.
David Gustavsson och Niklas Abrahamsson botaniserar bland de lokala jubileumsölen. Ölen säljs nu på bolagen i Åhus, Kristianstad och Hässleholm samt på pubar.Foto: Foto: Peter Åklundh

De tre olika ölen har alla olika karaktär, men har det gemensamt att de är bryggda i Kristianstad.

Klackabackens bryggeri har gjort en pale ale med honung från Vinslöv och humle från Nya Zeeland, för att låta de två världarna skapa en egen karaktär.

Charlis brygghus har gjort en tjeckisk-tysk lager med karemellighet, viss sötma och fräscha humlesorter.

Sjöcrona bryggeri har gjort en jubileumstripel av belgiskt snitt, med pepprig beska, äppelfruktighet och belgisk jäst.

Var och en av sorterna har även en etikett med stadssiluetten och 400-loggan, samt var sin historisk anekdot. Bryggerierna inledde ett samarbete i oktober i fjol och har hjälpt varandra att ta fram tre unika öl.

När ölen släpptes på Systembolagen under tisdagen var det flera intresserade som kom direkt vid tio och skulle ha tag på ölen.

– Jag såg att Klackabacken skulle släppa sin öl idag, och därför gick jag hit. Väl här upptäckte jag att det fanns två sorter till, säger Fredrik Levin som såg till att ta någon flaska av varje sort.

Det gjorde hans vänner David Gustavsson och Niklas Abrahamsson också.

– Det är roligt att det är jubileumsöl. Det är trevligt att prova spännande ölsorter, särskilt när de är härifrån Kristianstad, säger David Gustavsson.

De ville skynda sig att få tag i ölen innan den riskerade att ta slut.

– Det var väl 600 flaskor i första omgången. Det kan gå åt...

Mikael Hallqvist
Clifford Johansen
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.