Annons

Danska turister gick vilse i skog – funna efter polisinsats

Två danska turister i 70-årsåldern förvillade sig i ett skogsområde under midsommardagen. Först efter en polisinsats med hundförare kunde de undsättas.
Osby • Publicerad 22 juni 2019 • Uppdaterad 23 juni 2019
Arkivbild.Foto: Lars Pehrson/SvD/TT

Polisen fick strax efter klockan 17 på midsommardagen ett samtal om att två vuxna personer försvunnit i ett skogsområde. Enligt polisen inre befäl i Kristianstad rör det sig om ”två danska damer i 70-årsåldern”. Området damerna gett sig in i och sedan försvunnit i är ett skogsområde i Tranetorp utanför Osby.

Annons

En sökinsats med bland annat hundförare från polisen sattes in för att undsätta duon.

– Vi hade flera resurser på plats, säger Katarina Rusin, presstalesperson vid polisen i region Syd.

– Det var personer som var på besök i Sverige och var ute och gick i skogen. En av dem ska ha skadat sig i terrängen och sedan har de inte lyckats hitta ut.

Skadan som uppkommit ska ha varit i benet på en av damerna.

Sökinsatsen pågick i ungefär en timme innan turisterna hittades. Ambulans budades också till platsen.

Anders Pålsson, inre befäl för räddningstjänsten nordöstra Skåne berättar att även räddningstjänst från Lönsboda varit på plats. Dessutom var terrängen så pass svår, och man bedömde att det i inte var någon god idé att bära kvinnan ut ur skogen, så hon fick istället vinschas upp ur skogsområdet. Detta räddningsarbete bidrog Sjöfartsverkets helikopter från Everöd, med.

Sigrid NurboSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons