Annons
Innehåll från C4 Energi

Fastighetsbolaget satsar långsiktigt – blev solcellsägare

Björn Bengtsson Sölvedals Förvaltnings AB har över 550 bostäder i Kristianstad, Åhus, Sölvesborg, Karlshamn och Bromölla.
Den här texten är en annons. Den är inte skriven av tidningens journalister.

- Vi har krav på oss att energibesiktiga våra fastighetshus och våra kunder blir allt mer miljömedvetna. Därför började vi själva titta på att bygga en egen solcellspark, men det är inte vår kärnverksamhet. Då passade det bättre för oss att investera i Solpunkten hos C4 Energi, säger Björn Bengtsson och fortsätter:

- Vår målsättning är att bli mer klimatsmarta och vi har till exempel gått över till HVO100 i stället för diesel. Det är samma bilar men vi har bytt bränslet. Då kommer man ifrån miljöbelastningen av att bygga nya bilar men blir ändå av med 85% av koldioxidbelastningen.

Genom att vi har tecknat ett långt fastprisavtal som motsvarar ungefär en tredjedel av vår årsförbrukning och tillsammans med solcellsanläggningarna på våra tak kommer totalt sett 40 procent av vår energiförbrukning från egenproducerad el.

Hur lång tid beräknar ni det tar innan ni går plus?

- Vi trodde att vi skulle gå back de första åren men som det ser ut nu med höga elpriser så har vi gått plus från första dagen. Eftersom 40 % av den elen vi förbrukar kommer från solceller blir vi inte lika känsliga när elpriserna sticker iväg.

Varför satsar ni på solenergi?

- Det är miljövänligt och bra, det är så vi vill driva vår verksamhet. Vi vill tänka långsiktigt och tänker 10-20 år framåt i tiden, man måste våga tänka långsiktigt.

När det gäller elförbrukningen så kommer den att öka i Sverige på grund av det bland annat säljs mer elbilar nu. Det är ganska uppenbart att om vi ska ställa om samhället i en mer miljövänlig riktning kommer vi att behöva mer miljövänlig el.

Denna text är en annons producerad av Gota Media Brand Studio och inte av redaktionen. Vill du veta mer om hur vi arbetar med denna typ av material får du gärna kontakta oss på native@gotamedia.se