Annons
Innehåll från Bilcentrum i Kristianstad

Nytt bilmärke ute på Kristianstads vägar!

Skön känsla och tydligt att man sticker ut var några av de första känslorna Simon Ohlin kände när han provkörde nya bilmärket Cupra.
Den här texten är en annons. Den är inte skriven av tidningens journalister.

Simon Ohlin 20 år, racingförare och dubbel svensk mästare i Gokart och Formel Renaut är ägare till en Cupra Ateca.

-Jag var 18 år och två veckor när jag tog mitt körkort. Hade såklart längtat och hade ju rätt mycket erfarenhet bakom ratten sedan tidigare.

Ganska snabbt efter var jag inne här på Bilcentrum för att kika på att köpa en bil. När vi står och tittar på lite olika modeller så ser jag att det rullar upp en snygg bil utanför som jag direkt gillade.

Det var att den stack ut med sin design som jag föll för och att jag sedan fick veta att det var ett nytt bilmärke gjorde ju inte saken sämre. Då vet man att man inte kommer att vara en i mängden och om man som jag gillar att få uppmärksamhet när man sitter bakom ratten då känner man ju direkt att detta är en bil man vill ha.

Efter att ha provkört den, åkte jag hem och tillbringade resten av kvällen med att googla och läsa på om Cupra. Jag såg då att rallycrossföraren Mattias Ekström var ambassadör för Cupra och då vi båda ingår i samma landslag så kontaktade jag honom för att höra mer om bilmärket.

Nästa dag gick jag in och beställde en Cupra Ateca.

Det är en riktigt kul bil att köra, man känner direkt att detta är en snabb bil med sina 300 hästkrafter. Såklart inte en formelbil men det händer något när man trycker på gasen och det är ju alltid kul även om man får hålla sig till hastighetsgränserna. Sedan tycker jag det är kul när bilen låter lite och den här bilen har ett härligt motorljud. Sådant gillar jag!

Det är också en bra utrustad bil, med bra säkerhet som bland annat vägassistans och det tycker jag känns tryggt att ha. Sedan finns ju olika lägen att ställa in efter vägval och man sitter lite högre upp så sikten blir bra.

På frågan vem som kan var målgruppen för detta nya bilmärke svarar Simon: - Man behöver ju inte vara en racingförare men om man gillar att ha lite extra körupplevelse så är detta en intressant bil. Och kör man mycket så är ju känslan extra viktig att den infinner sig när man sätter sig bakom ratten.

Men jag har börjat snegla på Formentorn, riktigt fin den med.

Simon Ohlin tävlade förra året i Formel 4 i Frankrike. Nu är de flesta tävlingar inställda men han håller igång och tränar själv och förbereder sig inför nästa år.

-Jag hoppas jag kan fortsätta att tävla, jag vet att jag alltid kommer att vara inblandad på något sätt i racing sedan får vi se om det blir att köra själv eller det blir mer och mer coachning, säger Simon som har coachat en del nu när hans eget körande har blivit lite mindre.

- Man får ju många idéer i dessa tider och det kan ju utvecklas till något bra också. Vi har börjat med E-tjänster där vi coachar folk och det tror jag kommer att växa men annars är ju drömmen att få fortsätta köra och tävla och gärna hitta en riktigt bra sponsor.

Ett bilmärke eller en bilhandlare hade ju varit perfekt, säger Simon med ett menat öga mot Bilcentrums försäljningschef Mattias Lyberg.

bild 1/3
CUPRA Leon
CUPRA Formentor
CUPRA Ateca
CUPRA Leon
CUPRA Formentor
Denna text är en annons producerad av Gota Media Brand Studio och inte av redaktionen. Vill du veta mer om hur vi arbetar med denna typ av material får du gärna kontakta oss på native@gotamedia.se