Annons
Innehåll från SPARBANKEN SYD

Sparbanken Syd håller dörren öppen för kunderna

Kontorschef Christian Tillerkvist och Carl Mårtensson, företagsmarknadsansvarig, håller dörren öppen för alla och välkomnar kunderna in på en kopp kaffe. Att vara tillgängliga och enkla att nå, det är värdeord som lyfts på Sparbanken Syds Kristianstadkontor.
Den här texten är en annons. Den är inte skriven av tidningens journalister.

– Vi är en mindre sparbank och det ger fantastiskt många fördelar, inte minst för kunden, säger Christian Tillerkvist.

– Vi är tillräckligt små för att ha en personlig kontakt med alla våra kunder och hos oss blir du aldrig bara ett nummer i en telefonkö utan dörren är öppen, och du är alltid välkommen in. Samtidigt är vi tillräckligt stora för att kunna erbjuda alla de tjänster och produkter samt all specialistkompetens som våra kunder efterfrågar och behöver.

Genom god kännedom om marknaden och genom att vara en närvarande bank ser Sparbanken Syd kundernas behov och kan snabbare hjälpa dem i såväl deras utmaningar som möjligheter. Med allt ifrån att få ihop det vardagsekonomiska pusslet till att diskutera investeringsplaner med företagaren.

– Närheten till våra kunder och de korta beslutsvägarna är viktigt inte minst för våra företagskunder, säger Carl Mårtensson.

– Vi är en sparbank som är proaktiva och etablerar oss på allt fler orter för att vara nära våra kunder. När andra banker stänger sina kontor så öppnar vi istället nya och vi träffas gärna ute i företagets verksamhet eller varför inte vid köksbordet?

– Hos oss blir du aldrig bara ett nummer i en telefonkö, säger Christian Tillerkvist och Carl Mårtensson på Sparbanken Syds kontor i Kristianstad.
– Hos oss blir du aldrig bara ett nummer i en telefonkö, säger Christian Tillerkvist och Carl Mårtensson på Sparbanken Syds kontor i Kristianstad.

Ett företags behov av bank skiljer sig åt beroende på en mängd faktorer, förklarar Carl.

– Vi vill gärna ses som en partner till våra företagskunder och kan skräddarsy lösningar. Som kund i en mindre bank blir du en storkund och får den uppmärksamhet och det engagemang som passar dig och ditt företag bäst, säger han.

Sparbanken Syd är övertygade om att när kunderna får fler insikter, mer kunskap och bättre kontroll över sin vardagsekonomi så kommer de ta klokare beslut kopplat till sin vardag. Och för att kunna vägleda till en sund ekonomi, eller god ekonomihälsa, är den personliga kundrelationen en förutsättning.

– Att vi är en personlig och närvarande bank som bryr sig om kunderna på det sättet är nog ganska ovanligt idag, sett till hur det ser ut i bankbranschen i stort och det är något vi är väldigt stolta över, säger Christian.

”När andra banker stänger sina kontor så öppnar vi istället nya”

Att Sparbanken Syd är Sveriges enda självständiga sparbank är också en stor fördel för kunderna men kanske en fördel som inte alla känner till.

– Vår självständighet ger oss nämligen friheten att själv välja samarbetspartners och förvaltare av spara-produkter som till exempel fonder, och det i sin tur gör att vi kan rekommendera de produkter och tjänster som passar våra kunder bäst, och inte utifrån andra riktlinjer eller krav, säger Christian.

– Vår självständighet vilar på en stabil grund som funnits i två hundra år. Vårt fundament grundar sig på sparbanksidén som innebär inga aktieägare som kräver vinstmaximering och att istället låta bankens överskott återinvesteras i projekt och aktiviteter för hållbarhet och tillväxt här i vår region. Visst är det en härlig idé! säger Carl.

Sparbanken Syd finns även i Kivik, Simrishamn, Borrby, Ystad, Tomelilla samt Malmö, Lomma och Helsingborg som öppnade så sent som 2023.

CHRISTIANS TRE BÄSTA TIPS INFÖR SOMMAREN

• Att ha ett extrakort är alltid ett bra komplement framför allt om du åker utomlands. Gör din ansökan innan semestern.

• Tidsinställ betalningarna av dina räkningar eller anslut någon av dina manuella betalningar till autogiro, speciellt bra under semestern.

• Besök Åhus Beach under festivalerna och kolla fotboll 29/6-6/7 och handboll 11-20/7.

CARLS TRE VIKTIGASTE RÅD FÖR SEMESTERN

• Som företagare kan du förenkla din vardag och automatisera bokföringen med bankkoppling till Fortnox.

• Se upp för bedrägeriförsök – var vaksam och informera kollegorna på företaget hur ni kommunicerar under semestern.

• Känner du för en lugnare dag på stranden rekommenderar jag en kort tur söderut till Yngsjös vackra stränder.

Läs mer om din lokala sparbank här

Denna text är en annons producerad av Gota Media Brand Studio och inte av redaktionen. Vill du veta mer om hur vi arbetar med denna typ av material får du gärna kontakta oss på native@gotamedia.se