Annons

Schaper slutar – konsthallen söker ersättare

Efter 15 år går konstintendenten på Kristianstads konsthall, Claudia Schaper, vidare till ett nytt jobb. Och konsthallen annonserar efter en ersättare.
Kristianstad • Publicerad 12 november 2018
Claudia Schaper lämnar sin tjänst på Kristianstads konsthall.
Claudia Schaper lämnar sin tjänst på Kristianstads konsthall.

Claudia Schaper, född 1963, kom till konsthallen i Kristianstad under dess tidiga år, men efter 15 år väljer hon att gå vidare. ”Jag söker mig vidare till Göteborg konst, där jag ska arbeta som processledare för 1%-konsten i staden”, skriver hon i ett mejl.

Hennes uppgifter kommer att fokusera på stadens offentliga konst, vilket även har ingått i hennes nuvarande tjänst. Hon ser fram emot den nya utmaningen. ”Det skall bli väldigt spännande då Göteborg befinner sig i en betydande stadsutvecklingsfas och som jag kommer att vara delaktig i.”

Konsthallen har redan annonserat efter en ersättare där de söker en, som det heter i annonsen, ”entusiastisk konstvetare med brinnande intresse för samtidskonst i det offentliga rummet".

Sune JohannessonSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons