Annons

18-årig man misstänks ha kört rattfull med passagerare på taket

(uppdaterad) Klockan två i natt stod en polispatrull och kontrollerade en uppställd bil på väg 116. Plötsligt kör en bil förbi med fem personer, där två av dem låg på bilens tak.
Bromölla • Publicerad 27 juli 2008

När föraren, 18-årig kille, ser polispatrullen så ökar han gasen för att sticka ifrån polisen. Han lyckas inte smita utan får sladd på bilen och åker ner i diket. Personerna på taket ramlar då av. Polisen tog sig snabbt till platsen och då började samtliga fem springa. Polisen lyckades få tag på fyra av ungdomarna. Den femte smet undan, men hörde av sig till polisen under förmiddagen.Den 18-årige föraren är misstänkt för rattfylla, då han hade 0,46 promille alkohol i blodet vilket är 0,23 i utandning, och för grov vårdslöshet i trafiken. Han frigavs av polisen klockan 04.12 under söndagsmorgonen. Brottsmisstankarna mot honom kvarstår.

Inga personer kom till skada vid händelsen.

Taner Caliskan och Louise Cronholm
Taner Caliskan
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons