Annons

20-åring firade med namnbyte

Förskolans 20-årsdag ska uppmärksammas. Det tyckte personalen på Törnsångaren som i går bjöd in alla gamla och nya barn och föräldrar till öppet hus med rulltårta, fotoutställning och namnbyte på avdelningarna
Bromölla • Publicerad 27 augusti 2009
Tyra Sandberg som började skolan i år besökte sin lillebror Valter Sanberg på Törnsångaren tillsammans med mamma Lisa Persson som själv gjort praktik och sommarjobbat på Törnsångaren. Bild: Annica Jönsson
Tyra Sandberg som började skolan i år besökte sin lillebror Valter Sanberg på Törnsångaren tillsammans med mamma Lisa Persson som själv gjort praktik och sommarjobbat på Törnsångaren. Bild: Annica JönssonFoto: 
Anita Månsson besökte Törnsångaren tillsammans med sin dotter Viveka Månsson som började på förskolan 1994. Bild: Annica Jönsson
Anita Månsson besökte Törnsångaren tillsammans med sin dotter Viveka Månsson som började på förskolan 1994. Bild: Annica JönssonFoto: 
Amelie Niewerth och Isabell Johansson var med och firade Törnsångarens förskola 20-årsdag med ballonger, öppet hus och fika. Bild: Annica Jönsson
Amelie Niewerth och Isabell Johansson var med och firade Törnsångarens förskola 20-årsdag med ballonger, öppet hus och fika. Bild: Annica JönssonFoto: 

Firandet inleddes med högtidlig bandklippning på förskolans innergård.

De tre avdelningarna fick nya namn.

Annons

Pyret, Lilla polaren och Stora polaren döptes om till Nasse, Nalle Puh och Tigern. – När vi ändå ska fira passar vi också på att byta namn på avdelningarna eftersom namnen som vi har haft inte har varit konkreta. Barnen vet inte vad Pyret är. Nasse, Nalle Puh, och Tigern kom naturligt då alla avdelningar redan hade varsin tavla med de figurerna, säger Agneta Centervall, som är förskolechef på Törnsångaren.

Sedan förskolan en gång slog upp sina dörrar för tjugo år sedan har mycket hänt. På förskolan som byggdes för 24 barn går i dag 55 barn och lokalerna har utökats med paviljonger och personalen har blivit fler. Ändå är det just antalet barn per vuxen som är den stora förändringen enligt Susanne Ingvarsson som arbetat på förskolan sedan den var ny.

– Den första terminen var vi tre heltidstjänster på nio barn innan barngruppen sedan utökades. En annan förändring är också att vi inte längre gör så många utflykter med buss till Kristianstad eller åker och badar eftersom vi inte vågar ta det ansvaret. Vi går i stället till ängarna och skogen i närheten. Vi har skiftat med föräldrarna som jag inte längre tror är ute i naturen lika mycket utan gör de andra utflykterna i stället, säger hon.

Utflykterna är det som Viveka Månsson som tillsammans med sin mamma besökte förskolan, minns allra bäst.

– Jag kom hit för att jag ville se hur det ser ut i dag. Jag började här 1994 och det mesta är sig likt men det har blivit en avdelning till, säger hon medan hon bläddrar i gamla fotoalbum.

Jenny Persson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons