Annons

25-årig man åtalas för mordförsök i Bromölla

Bromölla • Publicerad 12 januari 2004

En 25-årig man åtalades på måndagen som misstänkt för mordförsök vid ett knivöverfall utanför Millis pizzeria i Bromölla natten till söndagen den 14 december.

25-åringen och en ett år yngre man hade kommit ihop sig inne på pizzerian. Då slog den yngre mannen bland annat en flaska i huvudet på 25-åringen med sådan kraft att flaskan krossades.

Annons

Vid stängningsdags började "flaskmannen" gå hemåt. 25-åringen rusade då in i köket på pizzerian och hämtade en kraftig kockkniv. Han jagade i kapp den andre mannen ute på gatan och högg utan föregående varning kniven bakifrån i huvudet på mannen.

Hugget var så kraftigt att en skärva gick av från knivseggen och fastnade i skallbenet.

– Jag ville skada honom som jag själv blivit skadad av honom, säger 25-åringen i polisförhör.

Både ambulans och polis kallades till platsen. Då var klockan cirka tre på natten.

Den skadade mannen fördes i ilfart till akuten på CSK. Hans skalle röntgades. Då visade det sig att en metallbit från kniven satt kvar i skallbenet. På röntgenbilderna framgick också att kniven nästan trängt genom skallbenet in i hjärnan.

Rättsläkaren, docent Peter Krantz i Lund anser att det funnits risk för att kniven skulle kluvit skallen eller trängt in i hjärnan. Därför åtalas 25-åringen för mordförsök, medan den andre mannen åtalas för misshandel genom att krossa flaskan i huvudet på honom.

25-åringen erkänner knivhugget. Hans försvarsadvokat Esbjörn Svensson menar dock att det ska rubriceras som grov misshandel. 24-åringen erkänner slaget med flaskan, men nekar till brott. Hans försvarsadvokaten Zisis Zikontalas motiverar den inställningen med att mannen skulle handlat i självförsvar.

Lennart Svenezon

KRISTIANSTAD
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons