Annons

39-åring dömd till fängelse för misshandel

Bromölla • Publicerad 27 januari 2004

En 39-årig man har dömts till tre månaders fängelse i Blekinge tingsrätt. Brotten han dömts för är misshandel och olovlig körning. Gärningsmannen ska dessutom betala drygt 17000 kronor i skadestånd till den man som han misshandlade.

Bakgrunden till händelsen var en konflikt mellan målsägaren och gärningsmannens halvsyster. Målsägaren och halvsystern hade tidigare drivit en rörelse tillsammans och mannen skulle hämta tillhörigheter i Alholmens kiosk. Men eftersom han hade besöksförbud gentemot kvinnan följde ytterligare en man med som vittne. Detta godkändes av såväl parterna som deras advokater.

Annons

Den 25 augusti möttes de vid kiosken där även den dömde 39-åringen befann sig. Det uppstod diskussion kring vem som skulle ha vad från förrådet. 39-årigen gick fram till målsägaren och dennes vän och ifrågasatte vännens närvaro. Målsägaren gick därefter till parkeringen. 39-åringen följde efter.

På parkeringsplatsen skallade han målsägaren så att näsryggen sprack. 39-åringen menade i rätten att han handlat i nödvärn. Rätten bedömde dock detta som en efterkonstruktion och ansåg att det är styrkt att 39-åringen helt oprovocerat gett sig på mannen.

39-åringen dömdes dessutom för en grov olovlig körning. Detta för att han körde bil utan att ha körkort.

Roger Bing

PUKAVIK
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons