Annons

52 trick som fängslar

I dagarna har en professionell magiker smugit runt i Bromölla med en fotograf i hasorna. De som hade tur fick se ett trick på nära håll.
Bromölla • Publicerad 8 augusti 2014
Klassiska korttrick har David Persson många på sin repertoar.
Klassiska korttrick har David Persson många på sin repertoar.Foto: Foto: Peter Åklundh
David Persson in action.
David Persson in action.Foto: Foto: Peter Åklundh
I närkontakt. David Persson har inga problem att komma publiken in på livet. Här i ett trick där korten som de har mellan tänderna magiskt byter plats.
I närkontakt. David Persson har inga problem att komma publiken in på livet. Här i ett trick där korten som de har mellan tänderna magiskt byter plats.Foto: Foto: Peter Åklundh
Christina Bleeg och Simon Norreby från Danmark fick en stund i rampljuset med David. Jonas Persson filmar.
Christina Bleeg och Simon Norreby från Danmark fick en stund i rampljuset med David. Jonas Persson filmar.Foto: Foto: Peter Åklundh

Alla trick som finns där i bakhuvudet och som aldrig kommer till användning gnager. David Persson, född i Bromölla, som jobbat som magiker sedan 2006 kom tillslut på hur alla gamla trick skulle kunna dammas av igen. Svaret blev 52 weeks of magic, ett projekt där han utför olika trick för folk i vardaglig miljö. Tricken filmas och läggs sedan ut på nätet, ett varje vecka under 2015.

– Jag har mycket material och det är tråkigt att det ligger i byrålådan. Jag vill ut och visa folk på gatan, säger David Persson.

Annons

Med sig har han Jonas Persson som filmar. Det ska bli vardagligt och ärligt.

Inga kameratricks

– Det ska vara ganska rått, rakt filmat, inga kameratricks, säger David.

Att nå publiken i vardagsmiljön är speciellt.

– Det är skillnad, när jag gör ett företagsevent förväntar alla sig att det ska hända något och då blir man inte lika förvånad. I vardagliga situationer har man inga förväntningar, när jag trollar för folk som fikar eller är på väg ut ur en butik blir det något helt annat.

Pluggade ekonomi

2003 flyttade David från Bromölla för att plugga i Växjö. Efter ekonomi- och marknadsföringsstudierna arbetade han ett kort tag i det valda fältet. Men snart förstod han att det var magi som var hans grej.

– Jag har aldrig ångrat att jag satsade på det här, det har gått bra, säger David Persson.

Taner Caliskan och Louise Cronholm
Joel Sannemalm
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons