Annons

Anhållen rymde från polisstationen

Bromölla • Publicerad 20 januari 2004
På väg till förhör på polisstationen lyckades den anhållne 41-åringen fly. Han återfanns en timme senare i Bromölla. Bild: TOMMY SVENSSON
På väg till förhör på polisstationen lyckades den anhållne 41-åringen fly. Han återfanns en timme senare i Bromölla. Bild: TOMMY SVENSSONFoto: 

En 41-årig man rymde under måndagseftermiddagen från polisstationen i Bromölla i samband med att han skulle förhöras.

En timme senare fann polisen honom i en trappuppgång i centrala Bromölla.

Annons

Mannen, som är från Sölvesborg, är sedan tidigare anhållen i sin frånvaro för brott begångna i hemstaden och väntade åtal för ett flertal brott vid Blekinge tingsrätt.

Han togs in för förhör vid fyratiden på måndagen för brott begånget i Bromölla, men han lyckades springa ut från polishuset och försvinna in mot Bromölla centrum.

Polisen tog hjälp av en hundpatrull från Blekinge i jakten efter honom och lyckades med hjälp av spaning hitta 41-åringen en timme efter rymningen i en trappuppgång vid ett av hyreshusen vid Fjälkingegatan. Mannen sitter nu anhållen hos polisen i Sölvesborg.

Åtalen mot mannen gäller bland annat att han i somras ska misshandlat sin mor med ett kraftigt slag mot ansiktet. Efter misshandeln har modern varit rädd för återbesök från sonen och har begärt besöksförbud. Sonen ska ändå ha varit hemma hos mamman och skrämt upp henne.

Han ska under sommaren också ha hotat sin sambo och ska genom hotet, som skedde via telefon, ha brutit mot ett besöksförbud som gäller henne.

Övriga brott som mannen begått är att ha kört bil och lastbil, fast han saknar körkort, olovligt innehav av sprängmedel samt att han ska ha tillgripit en mobiltelefon och plånbok tillhörande moderns väninna.

Marcus Haraldsson

Bromölla
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons