Annons

Arbetet med parkeringen har dragit i gång

Nu är arbetet igång med de omdiskuterade parkeringsplatserna norr om kvarteret Lugnet.
Bromölla • Publicerad 6 december 2002
Det behövs ingen detaljerad planering för att bygga parkeringar av det här måttet, berättar driftsingenjör Lars Holmqvist.
Det behövs ingen detaljerad planering för att bygga parkeringar av det här måttet, berättar driftsingenjör Lars Holmqvist.Foto: 
Onsdag till fredag schaktade bland andra NN (som syns i spegeln) jord och lera bort från områdena som ska bli parkeringar längs Tians väg och Brogården. På måndag börjar arbetet med att lägga ut grus och asfaltera. Bilder: LASSE OTTOSSON
Onsdag till fredag schaktade bland andra NN (som syns i spegeln) jord och lera bort från områdena som ska bli parkeringar längs Tians väg och Brogården. På måndag börjar arbetet med att lägga ut grus och asfaltera. Bilder: LASSE OTTOSSONFoto: 

Efter en lång debatt och votering i fullmäktige godkändes detaljplaneändringen för att möjliggöra anläggningen av 47 parkeringsplatser vid Tians väg. Trots tidiga protester överklagade ingen beslutet och Kommunteknik kunde sätta igång så fort remisstiden gått ut.

– I sådana här projekt behöver vi inte sitt dagvis och rita planer, det mesta löser sig på plats, säger driftsingenjör Lars Holmqvist.

Annons

Han är på plats, mitt bland grävskopor och lastbilar. I onsdags påbörjades schaktningsarbetet för att jämna till markytan som sedan ska grusas och asfalteras. Med vintern i antågande är det bråttom nu.

– Så fort det blev klart med planändringen ringde min chef, Stefan Apelros, och sa att vi skulle skynda på så att vi blir klara innan vintern, berättar Lars Holmqvist. Blir det tjäle och snö är det svårt att få asfalten jämn, därför hoppas han nu på mildare väder till veckan.

– Har vi tur är det klart att parkera här i slutet av nästa vecka.

Infarten till parkeringarna blir från Tiansvägen. Platserna är uppdelade på två områden, en längs med huvudleden och en i en rät vinkel upp längs Brogården. Cykelvägen ned från skogen leds om något, och har vid utfarten mot Tians väg fått en liten ”s-sväng”. – Den oinvigde undrar nog varför cykelvägen inte är rak, men det beror på att den är så pass brant att vi vill stanna upp farten lite, säger Lars Holmqvist.

Mitt i backen ligger gravhögen som daterats till yngre bronsåldern. Nu blir den omgärdad av gästande bilister som ska till Tianshallen och Humlescenen.

– Hittar vi något är vi skyldiga enligt lag att sluta gräva och anmäla fyndet, berättar Lars Holmqvist.

Eva Emmelin

0456-23293

eva.emmelin@kristianstadsbladet.se

bromölla
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons