Annons

Automatlarm domi- nerade i Sölvesborg

Bromölla • Publicerad 6 januari 2004

Räddningstjänstens år i Bromölla och Kristianstad har präglats av pyromandåd och brandmännen i Bromölla har fått rycka ut på ett par allvarliga olyckor på E22 och riksväg 116. I Sölvesborgs kommun har räddningstjänsten varit förskonat från sådana dåd och händelser. Där var den allvarligaste incidenten den fartygsbrand som inträffade i maj.

När räddningstjänsten i västra Blekinge ställer samman sin statistik för 2003 står det klart att den gjort sammanlagt 164 utryckningar under året. Drygt en tredjedel, 65 stycken, av dessa var så kallade automatiska brandlarm.

Annons

Enligt räddningstjänsten är det en fördubbling jämfört med föregående år. En förklaring till den ökande andelen automatiska brandlarm kan vara att man haft problem efter att räddningstjänsten sålde sin egen larmcentral och övergick till SOS Alarm i Växjö.

Under året har det varit en incident som betecknas som allvarlig av räddningstjänsten. En brand uppstod i maj på fartyget Halmia som låg i inne i Sölvesborgs hamn. Släckningsarbetet var besvärligt eftersom det var svårt att komma åt de ställen där det brann. Inga människor kom till skada, men branden orsakade stora materiella skador.

Roger Bing

Larmstatistiki Sölvesborg

Trafikolyckor: 15 utryckningar.

Brand i byggnad: 15 utryckningar.

Brand som inte var i byggnad: 33 utryckningar

Automatiska larm, inte brand: 65 utryckningar.

Utsläpp av farliga ämne: 2 utryckningar.

Vattenskada: 8 utryckningar.

Annons

Länspumpning: 2 utryckningar.

Räddning av djur: 1 utryckning.

Övrigt: 23 utrycknignar.

Källa: Räddningstjänsten i västra Blekinge.

SÖLVESBORG
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons