Annons

Banverket tillbakavisar kritik från markägare

Bromölla • Publicerad 20 januari 2004

Mårten Zetterman, projektledare för elektrifieringen av Blekinge kustbana, tillbakavisar kritiken från markägare i Bromölla och Valje. Han menar att ombyggnaden av järnvägen mellan Karlskrona och Kristianstad inte alls kommer att leda till sänkta marknadsvärden på de intilliggande fastigheterna.

– Generellt är det så att sådana här satsningar på infrastruktur brukar öka värdet på fastigheterna i närheten, säger Mårten Zetterman.

Annons

När nu privatpersoner, företag och myndigheter erbjudits möjlighet att yttra sig över bygghandlingarna kommer järnvägsplanen att skickas till Banverkets huvudkontor i Borlänge för att fastställas.

Kommer de inkomna synpunkterna att leda till några förändringar i byggplanerna?

– Nej, varken länsstyrelserna eller kommunerna har haft några invändningar. Flera kommuner har velat att ombyggnaden av kustbanan skulle göras mer omfattande men det räcker tyvärr inte pengarna till.

Han berättar att personer som inte är nöjda med järnvägsplanen kan överklaga beslutet till regeringen när Banverket fastställt den.

– Ofta överklagar människor sådana delar av beslut som inte går att överklaga, konstaterar Mårten Zetterman.

Jerker Hagman

BROMÖLLA
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons