Annons

Brand i förråd misstänks vara anlagd

Bromölla • Publicerad 23 januari 2001

SÖLVESBORG. Sent i lördagskväll uppstod en brand i ett källarförråd på Sören Norrbygatan i Sölvesborg. Polisen misstänker att branden var anlagd. Ett vittne säger sig ha sett en man lämna platsen vid tidpunkten för branden.

Larmet kom strax före midnatt. Ett förråd i källaren under 75 lägenheter brann. Elva brandmän bekämpade lågorna. Även om själva branden bara förstörde två förrådsrum, blev allt i källaren rökskadat. Röken trängde också upp i flera av lägenheterna, men alla utom en astmasjuk kvinna kunde stanna i sina lägenheter efter branden. Problem med el och vatten uppstod dock. Branden hade nämligen fördärvat en vattenledning, så huvudkranen måste stängas av.

Nu återstår för teknikerna att undersöka platsen för att se om man finner ytterligare bevis för misstankarna om att branden var anlagd.

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons