Annons

Brinnande buske enda nyårsbrand

Bromölla • Publicerad 3 januari 2004

BROMÖLLA. Nyårsafton 2003/2004 var lugnt för räddningstjänsten i Bromölla. En incident har rapporterats. Annat var det årsskiftet 2002/2003. Då fick brandkåren rycka ut på fyra bränder varav tre var relaterade till nyårsraketer och en orsakades av ett kvarglömt ljus.

– Vi fick väl vår dos före nyår, säger Torgny Ekholm som är ställföreträdande räddningschef i Bromölla.

Annons

Den dos han talar om är de bränder som man fick åka ut på natten mellan den 29 till 30 december. Räddningstjänsten fick larm om ett försök till mordbrand på Dalaskolan Södra och tre containerbränder.

Räddningstjänsten befarade att det kunde bli fler bränder till följd av pyrotekniska lekar på nyårsafton. Men på nyårsafton var det alltså relativt lugnt. Torgny Ekholm berättar att räddningstjänsten bara åkte på ett larm.

– Det var en tujahäck i Valje som brann. Räddningstjänsten i Sölvesborg ryckte också ut och de hade släckt branden när vi kom dit, säger han och berättar att det var en raket som gjorde att tujahäcken tog fyr.Roger Bing

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons