Annons

Bromölla får egen bowlingklubb

BBK Spärren var namnet. Bromölla fick en bowlinghall i somras och nu har en bowlingförening fötts på orten. En klubb som har 45 medlemmar och som stadigt växer.
Bromölla • Publicerad 29 december 2002
BBK Spärren håller styrelsemöte i bowlinghallen i Bromölla. Styrelsemedlemmarna Peter Ruuska, Pernilla Martinsson, Claes Arvidsson, Thomas Kamph och Per Stjärna diskuterar framtid. BilD:TOMMY SVENSSON
BBK Spärren håller styrelsemöte i bowlinghallen i Bromölla. Styrelsemedlemmarna Peter Ruuska, Pernilla Martinsson, Claes Arvidsson, Thomas Kamph och Per Stjärna diskuterar framtid. BilD:TOMMY SVENSSONFoto: 

I mitten av sommaren 2002 öppnade Böckmans en bowlinghall under det nybyggda konditoriet i Bromölla. En lyckad satsning har det visat sig. Intresset för att spela har varit stort från Bromöllabornas sida och banorna har haft bra beläggning. Fredagar och lördagar har det varit i det närmaste fullbokat. Nu har intresset för att spela bowling övergått i ett mer handfast grepp om sporten. Några entusiaster har bildat en bowlingförening och därmed har Bromölla fått sin alldeles egna bowlingklubb. Föreningen har fått namnet BBK Spärren och dess medlemsantal ökar stadigt. – Tankarna om att bilda en bowlingklubb föddes i augusti 2002 och den första september hade vi ett första styrelsemöte, säger Peter Stjärna som är en av styrelsemedlemmarna. Idén till att starta en bowlingförening i Bromölla väcktes inte vid bowlingbanan utan på en altan i Bromölla. Idén blev allvar och för tillfället styrs förening av en preliminär styrelse. – Vi kommer att välja en ny styrelse vid årsmötet, säger Thomas Kamph som även han är en av styrelsemedlemmarna. Under lördagen höll Peter Ruuska, Pernilla Martinsson, Claes Arvidsson, Thomas Kamph och Per Stjärna, som ingår i den preliminära styrelsen, ett möte i bowlinghallen. Framtiden diskuterades och då bland annat eventuella tävlingar och tankarna om att anordna nybörjarkurser för dem som vill prova på bowling. – Tanken är att vi ska starta nybörjarkurser under våren, säger Thomas Kamph som själv gått en sådan kurs. Han berättar att klubben i dagsläget mer fungerar som den social grej än som en satsning för att nå eliten. Visst kan man tänka sig att tävla i seriesystemen, men det kommer att ske först till hösten 2003 i så fall. – Vi har några medlemmar som är riktigt duktiga och som har tävlat förr, påpekar Thomas Kamph. Tävlingar inom klubben kommer det att bli tal om innan dess. Redan om någon månad arrangeras en turnering för föreningens medlemmar. En tävling som sponsras av ett lokalt företag. – Vi kommer att kalla den Ivetofta Sparbankscup och vinnaren kommer att belönas med ett vandringspris, säger Claes Arvidsson. Roger Bing 0456-29 000 roger.bing@kristianstadsbladet.se

bromölla
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons