Annons

Bromölla har näst lägst arbetslöshet i Skåne

Bromölla • Publicerad 10 januari 2004

Arbetslösheten i Bromölla var fortsatt låg i slutet av året. Den senast tillgängliga statistiken visar att den öppna arbetslösheten i november månad var 2,6 procent och att 1,4 procent av befolkningen i arbetsför ålder befann sig sig i arbetsmarknadspolitiska program. Det innebär en arbetslöshetssiffra på 4,0 procent.

– Arbetslösheten i Bromölla är näst lägst i hela Skåne. Det är bara i Lomma den är lägre, säger Carina Hubertsson.

Annons

Hon är chef över arbetsförmedlingen i Bromölla, Broby och Osby och hon konstaterar att arbetsmarknadsläget i Bromölla är bra. Hon påpekar dock att situationen riskerar att förändras när varslen på Nymölla bruk träder i kraft.

– Det kommer att påverka förmedlingen men vi har ingen problematisk situation i Bromölla. Vi har en bra arbetsmarknad. Vi vet inte i nuläget vilken kompetens de människor har som sägs upp från Stora Enso men har man en gedigen yrkeskunskap som till exempel verktygsmakare eller elektriker så brukar det ordna sig. Med lite stöd från oss tror jag att det kommer att lösa sig för de flesta, säger Carina Hubertsson.

Siffrorna för december har ännu inte sammanställts definitivt men Carina Hubertsson har noterat att antalet personer som skrivit in sig som arbetslösa har ökat i jämförelse med i november.

– Det är naturligt att arbetslösheten stiger vid årsskiftet. Vikariat och tillsvidareanställningar upphör och skolorna slutar. Det är många som har studerat och som nu inte vet om de ska studera vidare eller söka jobb och då skriver de in sig som arbetslösa, konstaterar Carina Hubertsson.

Jerker Hagman

BROMÖLLA
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons