Annons

Bromöllascouter till läger i Thailand

Idag njuter många av ljusens drottning och hennes skönsjungande följe. Men inte alla. Två Bromöllakillar sitter just nu på ett plan till världsscoutlägret i Thailand.
Bromölla • Publicerad 12 december 2002
Sprutorna är tagna. Här återstår bara de sista förberedelserna för Pelle Hansson-Lustig och Johan Åkesson. Idag sitter de på ett flygplan till Bangkok och de är två av 35000 scouter som deltar i World Scout Jamboree 2003. Bild: willy alm
Sprutorna är tagna. Här återstår bara de sista förberedelserna för Pelle Hansson-Lustig och Johan Åkesson. Idag sitter de på ett flygplan till Bangkok och de är två av 35000 scouter som deltar i World Scout Jamboree 2003. Bild: willy almFoto: 

Planeringen inför resan har pågått en längre tid. Och det gällde att vara ute i god tid eftersom antalet platser var begränsade. Men plats blev det, både för Johan Åkesson och Pelle Hansson-Lustig. Båda är 15 år gamla och ingår i grupp nio i den svenska kontingenten som kommer att medverka vid World Scout Jamboree 2003.

När Kristianstadsbladet träffar de båda är de i full färd de sista förberedelserna inför den stora resan. Klockan sju på luciadagens morgon bär det av. Planet kommer att mellanlanda i Bangkok för att sedan flyga vidare till Malaysias huvudstad, Kuala Lumpur. Malaysia är nämligen resan första mål innan de åker till Thailand igen.

Annons

– Julen kommer vi att fira i Chiang Mai i norra Thailand och därefter åker vi till jamboreen, säger Johan Åkesson. Han berättar att hela resan kommer att vara ganska exakt en månad medan lägret varar i 10 dagar. Ett läger som kommer att ha 35000 deltagare vilket kan jämföras med det stora scoutlägret i Rinkaby där 25000 scouter medverkade.

– Vi var med i Rinkaby 2001, så vi har en viss vana, säger Pelle Hansson-Lustig.

Både han och Johan Åkesson ingår alltså i den svenska delegationen. En delegation som utrustas på bästa OS-landslagsvis. Skjorta, scarfs, byxor och jacka, ja allt ska vara enhetligt för di svenske.

– De skickade ett helt klädpaket till alla som ska åka med, säger Johan Åkesson. Båda killarna har varit scouter länge, Johan Åkesson sedan i tvåan medan Pelle Hansson-Lustig kallar sig infödd scout. Varför ger man sig då av till Thailand på scoutläger?

– Det verkar spännande och något som man aldrig upplevt förr, säger Pelle Hansson-Lustig.

– Och man lär nog inte glömma det, tillägger Johan Åkesson.

Han berättar att det är tio svenska trupper om sammanlagt 550 scouter som kommer att medverka vid lägret. Alla kommer de att bära det internationella lägermärket och det svenska scoutförbundets märke, men det är bara Johan Åkesson och Pelle Hansson-Lustig som har ett emblem som säger BROMÖLLA.

Om tekniken och cyberspacegudarna är på vår sida kommer Kristianstadsbladet hålla kontakt med killarna via e-post. Det finns även möjlighet att följa scoutlägret på, http://www.thailand.scout.se.

Roger Bing

0456-29 000

roger.bing@kristianstadsbladet.se

bromölla
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons