Annons

Byggnämnden säger nej till 3G-mast på Ryssberget

Bromölla • Publicerad 28 januari 2004

Byggnadsnämnden i Bromölla säger nej till en 3G-mast på Ryssberget.

Nämnden fattar sitt beslut med hänvisning till att området omfattas av riksintresse för friluftslivet och att naturmiljön på platsen är skyddsvärt enligt Skånes naturvårdsplan.

Annons

Företaget Flextronics Network Services har ansökt om att få uppföra en telekommunikationsanläggning på Ryssberget i ett område med fastighetsbeteckningen Råby 39:5.

Anläggningen ska bestå av en mast med tillhörande teknikbodar innehållande sändar- och mottagarutrustning för informationsöverföring i den tredje generationens mobiltelefonnät.

Försvarsmakten har tidigare utlåtit sig i ärendet och konstaterat att det inte finns några invändningar mot att bygga en telestation på platsen.

Länsstyrelsen har däremot uttryckt vissa tveksamheter när det gäller lämpligheten i att uppföra en telekommunikationsanläggning i området.

Efter att ha berett ärendet sedan i november 2002 har byggnadsnämndens ledamöter i Bromölla kommit fram till avgörandet att avslå teleföretagets ansökan. Nämnden fattade beslutet under sammanträdet i torsdags kväll.

Jerker Hagman

BROMÖLLA
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons