Annons

Centern vill jobba för ett levande centrum

Med en interpellation, signerad Ulf Svensson (C), riktad till kommunalrådet Heléne Björklund (S), hoppas centern på att på allvar få igång debatten i kommunen.
Bromölla • Publicerad 10 augusti 2009

I interpellationen står bland annat att "centrum och Stortorget ska vara livfullt och charmigt" och att detta har betydelse för kommunens utveckling och expansion.

– Det är lite oroligt när den ena efter den andra butiken försvinner, säger Sven-Inge Antonsson, gruppledare för centerns förtroendevalda i Sölvesborg.

Annons

– Många upplever centrum som sterilt och dött när butikerna försvinner, säger han och påpekar att centern med en tidigare interpellation försökt att få igång marknadshandeln på torget. Då föreslog de sänkta, eller till och med gratis, hyror för nyetablerade torghandlare. Den gången fick de inget gehör, tycker han.

På kort tid har stora aktörer som Ica, Systembolaget och Apoteket flyttat från centrum och i de stora flyttlassens spår har mindre butiker som Åboms och Göranssons guld och ur beslutat att slå igen butikerna.

Frågan som Ulf Svensson vill att Heléne Björklund nu svarar på är hur mycket som görs för att förhindra att fler butiker slår igen.

– Vi förstår att det inte lätt att hindra de stora butikerna från att flytta och sedan är det förstås svårt att hålla de mindre kvar. Men det krävs mer arbete och att vara lite kreativ och finna nya lösningar för att rädda centrum och småföretagandet, säger Sven-Inge Antonsson.

John Palm
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons