Annons

Delikatesser stals på herrgård

Polisen i Blekinge har fått in en rad anmälningar de senaste dagarna som handlat om inbrott i Sölvesborgs kommun. Nu har även en av ortens tidningar, en herrgård och en fotbollsförening drabbats.
Bromölla • Publicerad 27 augusti 2009

Under natten till tisdagen slog någon eller några sönder en ruta till Blekinge läns tidnings lokalkontor. Stöldbytet blev en plattskärm tilll en dator.

Även Valje herrgård har haft besök av tjuvar, och det verkar varit riktiga finsmakare. Bland det som stulits finns kalvfilé, oxfilé och hjortfilé. Dessutom stal gärningsmännen ett stort antal backar läsk.

Annons

Enligt polisanmälan tog sig tjuvarna in i herrgården genom att bryta upp ett fönster till köket. Därefter bröt de upp låset till frysen. Något värde på det stulna har inte fastställts.

Under helgen är det någon eller några som brutit sig in i en kiosk som drivs av Lörby IF. Vid detta inbrott kom tjuvarna endast över en mindre summa pengar som förvarades i ett kassaskrin.

Roger Bing
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons