Annons

Festivalarrangör har betalt hyra

NÄSUM. Lantbrukaren Alvar Jönsson i Näsum har äntligen fått in hyran för den lagerlokal som den före detta rockfestivalarrangören i Norje har hyrt. Men bolagets saker är fortfarande inlåsta tills de har betalat sina skatteskulder.
Bromölla • Publicerad 30 januari 2001

Det var i somras som rockfestivalarrangören Scandinavian Consert Promotion, SCP, hyrde en lagerlokal i Näsum av lantbrukaren Alvar Jönsson. Ettårshyran skulle betalas i förskott men Alvar Jönsson fick bara betalt för halva tiden.

Som Kristianstadsbladet tidigare har berättat begärde Alvar Jönsson kvarstad för någon vecka sedan. Och nu har han äntligen fått in resterande del av hyran på drygt 31 000 kronor plus ersättning för advokatkostnader.

Annons

Jag är nöjd att jag har fått mina pengar. Och jag tror faktiskt att det var kvarstaden som satte fart på dem, säger Alvar Jönsson.

Men nu har kronofogden begärt utmätning av egendomen. Det innebär att bolaget inte kommer åt sakerna i magasinet, eftersom de är inlåsta. Kronofogden tänker inte låta SCP få sin utrustning förrän företaget har betalat sina skulder till staten och två privata fordringsägare. Totalt rör det sig om drygt 200 000 kronor, varav 150 000 kronor i skatteskulder.

Det gör mig inget att jag inte kommer åt lokalen. De skulle ju ändå ha hyrt den till i maj, säger Alvar Jönsson.

Han är belåten att han inte längre behöver ha med bolaget att göra men han är besviken över hur det har gått till.

Allt har varit väldigt dåligt skött, säger han.

pernilla.fagerstrom

@kristianstadsbladet.se

Av Pernilla Fagerström 0456-29 000
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons