Annons

Försvunna bojar en säkerhetsrisk

Ordföranden i båtklubben Pärlan varnar för att överkörda och förflyttade bojar kan orsaka olyckor på Ivösjön. Nu vädjar han till båtfolk och fiskare att höra av sig till båtklubben när de råkar åsamka skada på en boj.
Bromölla • Publicerad 6 augusti 2009

Det händer att bojarna som är utsatta för att utmärka grund och stenar i vattnet försvinner. Men på sistone har båtklubben upptäckt ett flertal platser med saknade bojar. När grunden och stenarna är helt omärkta riskerar de orsaka svåra olyckor när snabbgående båtar inte lyckas uppmärksamma dem.

Enligt ordförande Leif Zadig finns det två sätt bojarna kan försvinna på. Antingen beror det på att någon kör över dem med en båt eller att till exempel fiskare förtöjer sina båtar i dem och på så vis råkar flytta dem ut på djupare vatten där de sjunker.

– Det är vårt ansvar att se till att bojarna finns. Men folk måste höra av sig om de råkar förstöra förflytta eller förstöra dem. Det kan hända vem som helst och det är inget vi beskyller någon för men det är ansvarslöst att inte upplysa oss om det som hänt, säger Leif Zadig.

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons