Annons

Fritidsgård öppnar i Gualöv

Föräldrar och fotbollsklubben i Gualöv startar en fritidsgård i byn. Den öppnar den 17 december öppnar. Fritidsförvaltningen har bidragit med 20000 kronor.
Bromölla • Publicerad 12 december 2002

– Det finns inte så mycket att göra för barn och ungdomar här i Gualöv, säger Mats Olsson som är en av de föräldrar som kommer att agera ledare på fritidsgården i Gualöv. Han berättar att man i byn haft lite problem med skadegörelse vid skolan och därför insåg föräldrarna att det behövdes någon form av ungdomsverksamhet i byn. Tankarna på att starta en fritidsgårdsverksamhet i Gualöv har funnits länge, men enligt Mats Olsson har det varit svårt att skaffa ledare. – Sedan fick vi nys om att Gualövs GOIF ville starta något, säger Mats Olsson. De involverade föräldrarna la fram ett förslag till fotbollsklubbens styrelse. Denna nappade förslaget och därmed inleddes ett samarbete som lett till att en fritidsgård öppnar i föreningens klubbstuga tisdagen den 17 december. Fritidsförvaltningen på Bromölla kommun är med på ett hörn i satsningen att starta en fritidsgård i Gualöv. Fritidschefen Lina Campbell berättar att klubben redan vid sin ansökan om aktivitetsbidrag angav att de tänkte starta en fritidsgårdsverksamhet i klubbstugan. Något som gjorde att föreningen fick 20000 kronor mer i anslag. – Ska de redan sätta i gång. Det är jättepositivt för Gualöv som behöver all verksamhet de kan få, säger hon. Enligt henne har verksamheten i Gualöv har samma upplägg som i Nymölla och Näsum. Även där drivs gården ideellt med lite hjälp av kommunal medel. – Det är ett val som politikerna gjort. Det är visserligen sårbart, men alternativet är ingen verksamhet alls. – Detta är en vettig lösning i en liten kommun med bristfällig ekonomi och den fungerat bra i Näsum och Nymölla, säger Lina Campbell. Till en början ska fritidsgården vara öppen en gång i veckan mellan klockan 18 till 21. Enligt Mats Olsson får man sedan bygga ut verksamheten efter hand som redan från början vänder sig till barn och ungdomar i alla åldrar. Första öppetdagen blir det en tisdag, men efter årsskiftet kommer det att vara torsdagar som gäller för dem som vill besöka fritidsgården. Tanken är att öppethållandet ska ligga i anslutning till fotbollsträning. – Kanske lockas ungdomar och barn som är på fritidsgården även till fotbollen. Som det är idag har Gualövs GOIF ingen ungdomsverksamhet och strävan är att få ihop ett pojklag, säger Mats Olsson. Förberedelserna för att ha fritidsgården klar till den 17 december. Så sent som denna veckan investerades 5000 kronor i TV- och sällskapsspel och sedan tidigare har man införskaffat ett biljardbord. Roger Bing 0456-29 000 roger.bing@kristianstadsbladet.se

gualöv
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons