Annons

Fullt på bion sedan i torsdags

Bio klockan tio på förmiddagen. Biljettrycket är hårt när Sveriges bästa biograf visar Sagan om de två tornen. Hittills har folk bokat ungefär 7000 biljetter.
Bromölla • Publicerad 20 december 2002
De har bokat två föreställningar. Eligt Niklas Sundin dröjer det innan filmen kommer på dvd. Han och Stellan Edvardsson har åkt till Bromölla för att se Sagan om de två tornen.
De har bokat två föreställningar. Eligt Niklas Sundin dröjer det innan filmen kommer på dvd. Han och Stellan Edvardsson har åkt till Bromölla för att se Sagan om de två tornen.Foto: 
Ulf och Emil Fransson köper lite godsaker innan filmen börjar. Favoritkaraktären i ringens värld heter Legolas när Emil Fransson tycker till. Bilder: PERROSENQVIST
Ulf och Emil Fransson köper lite godsaker innan filmen börjar. Favoritkaraktären i ringens värld heter Legolas när Emil Fransson tycker till. Bilder: PERROSENQVISTFoto: 

Trevlig uppståndelse eller rent sjuklig hysteri, meningarna om uppmärksamheten och rusningen till Sagan om de två tornen går isär. På Filmpalatset i Bromölla ges inte mindre än fem föreställningar om dagen just nu. Den första börjar redan klockan tio på förmiddagen. Filmen hade premiär den 18 december och sedan dess har biografen fyllts av besökare. Max Roth som sitter i biljettluckan berättar att det varit många som bokat biljetter och att det varit full varje kväll. – Vi har bokat upp till 7000 biljetter. De kommer från överallt. I förra veckan ringde några från Göteborg, säger han. Men trots rusningen är det en annan film som varit strået vassare när det gäller besökarantal. Enligt Max Roth drog filmen om båten som körde på ett isberg 1912, Titanic, aningen fler bioälskare till biografen. – Det var en film som tilltalade alla, från barn till gamla, säger han. Stellan Edvardsson och Niklas Sundin är något av Ringen-fantaster och deras förväntningar inför Sagan om de två tornen är höga. – De är faktiskt högre än inför den första filmen, säger Niklas Sundin. – Det är helt enkelt årets film, säger Stellan Edvardsson. Båda har det läst så mycket de hunnit av J.R.R. Tolkiens böcker. Därför fanns det vissa farhågor inför Sagan om ringen. – Man var lite rädd att de skulle klantat sig, säger Niklas Sundin. Nu är de säkra på att det kommer att de har en bra film framför sig. Inte minst efter att ha sett trailern och de fem till sex timmar långa intervjumaterialet som finns på den nya Sagan om ringen-dvd:n. Ulf och Emil Fransson står kiosken för att handla popcorn. För dem är det inget konstigt att gå på bio klockan tio en fredagsförmiddag. – Tiden passar när filmen är så lång. Annars går hela kvällen till det, säger Ulf Fransson. Klockan visar ett par minuter i tio och biografbesökarna förflyttar sig en efter en in i salongen. Roger Bing 0456-29 000 roger.bing@kristianstadsbladet.se

bromölla
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons