Annons

Hallå där Emma Gustafsson

Emma Gustafsson, 18, från Västra Näs som i helgen blev två i SMS-SM i Stockholm. Tänker du satsa på SMS-sporten nu när det gick så bra?
Bromölla • Publicerad 18 augusti 2009
Foto: 
Emma Gustafsson från Västra Näs, tvåa i SMS-SM BILD: Privat
Emma Gustafsson från Västra Näs, tvåa i SMS-SM BILD: PrivatFoto: 

– Haha, nej jag ser det nog inte riktigt som en sport. Det var bara en kul grej. Men jag kanske försöker nästa år igen för det var ju kul att bli tvåa i finalen och det var 25 000 kronor i vinstpengar. Nu när jag blev två fick jag en ny mobiltelefon.

Hur kommer det sig att du var med i tävlingen?

Annons

– Det var en ren slump. Jag var med en kompis på Helsingborgsfestivalen och så hade de en deltävling och undrade om vi ville vara med. Så jag provade och var snabbast.

Låg du i hårdträning inför finalen?

– Inte så mycket. Jag har tränat på att skriva just den meningen vi skull skriva i finalen. Sen har jag stängt av T9-funktionen eftersom den inte var tillåten i tävlingen så jag fick träna utan den.

Vad skrev du i tävlingen?

Det var en mening på 160 tecken som de satt ihop med så många olika tecken som möjligt. Komma, punkter, siffror, smileys och små och stora bokstäver för att göra det så svårt som möjligt.

Är du inte rädd att få SMS-tumme?

Nej, det är inget jag är rädd för. men en dag när jag övade mycket så fick jag ont i handen. Liksom träningsvärk.

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons