Annons

Hallå där Peter Brynolf

Peter Brynolf från Sölvesborg som tillsammans med trollkarlspartnern Jonas Ljung tog silver i VM i trolleri i Kina. Hade du räknat med en sådan framgång?
Bromölla • Publicerad 4 augusti 2009
Foto: 

– Vi hade ett mål att ta oss långt, att hamna på topp tio. För oss själva så siktade vi nog på en pallplats det måste man ju annars behöver man inte åka dit så jag tror alla 150 deltagarna hade det som mål.

Hur gick tävlingen till?

Annons

– Man tävlar i olika genres och vi började i generellmen de tyckte att vi var så roliga så de flyttade oss till Comedy magic.Sedan är det ett tiotal domare som bedömer oss på ett liknande sätt som i konståkning. De går efter några fasta kriterier. Till exempel teknik och magisk atmosfär.

Vad är det bästa med magi och trolleri?

– Att man får luras så klart. Och lever vi i ett samhälle där nästan allting går att förklara och då är det fascinerande att hålla på med något som är lite oförklarligt. Sen gillar jag att det blir en omedelbar respons på det jag gör.

Vad väntar härnäst?

Nu blir det en del uppträden på mässor och kongresser, det kan bli någon julshow och kanske lite TV. Vi har ju nyss kommit hem från Kina så har inte hunnit börja dra i det här ännu. Men en del utlandsgig har vi på gång och vi kommer att åka till New Delhi och sen blir det kanske London, St Petersburg och Taiwan också.

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons