Annons

Hockeyarmar rodde hem Dragbåtskampen

En ny typ av båt äntrade Sölvesborgs hamn i går. Föreningar, företag och kompisar tävlade i Dragbåtskampen.
Bromölla • Publicerad 5 juli 2008
Segerjubel från vinnardrakbåten.
Segerjubel från vinnardrakbåten.Foto: 
Vinnande laget SIK "in action".
Vinnande laget SIK "in action".Foto: 
Olle Bogren höll takten i vinnarlaget.
Olle Bogren höll takten i vinnarlaget.Foto: 
Sweden Rock Rådders såg ut som sig bör.
Sweden Rock Rådders såg ut som sig bör.Foto: 
Tre med vinnande utstyrsel, Viktor Lindvall, Robert Cwiek och Jakob Johansson. Bilder: BOSSE NILSSON
Tre med vinnande utstyrsel, Viktor Lindvall, Robert Cwiek och Jakob Johansson. Bilder: BOSSE NILSSONFoto: 

Fotbollspelare, ishockeyspelare och andra allmänt mer eller mindre sportande människor satte alla sina armmuskler och sin samarbetsförmåga på prov.

Det gällde att vinna Killebomfestivalens nya tävling, Dragbåtskampen. Och det visade sig att de som håller i hockeyklubbor hade de starkaste armarna - eller om det nu var bäst på att samarbeta. I alla fall tog Sölvesborgs IK hem segern. Detta trots eller kanske just för att de kom flåsande bara ett par minuter före start. Men de blev inte ensamma vinnare. Det gällde också att ha den bästa utstyrseln. Där försökte bland andra laget Sweden Rock Rådders i sina ansiktsmålningar á la rockgruppen Kiss, men det blev indianerna i Sölvesborgs GIF som tog hem "Best in show"-titeln. De vann även prestigemötet mot store- brorklubben Mjällby AIF.

Annons

Ann-Louise Bolin, som höll i arrangemanget för Företagarna i Sölvesborgs räkning, kallar evenemanget för succé.

- Lagen som har varit med har redan anmält sig till nästa års Dragbåtskamp och har tagit på sig att hitta utmanare åt sig själva. Min vision var att göra något kul för näringslivet, föreningslivet och för privatpersoner, men det var svårt att få med företagarna. De har jobbat i dag (läs: i går). Vi hoppas att lägga det på en lördag om det blir något nästa år, säger hon. Det var 13 lag anmälda och arrangörerna satte snabbt ihop ett fjortonde lag bestående av lagledare från samtliga lag, för att kunna genomföra sju heat där lagen tävlade två och två.

- Visionen är att nästa år kunna genomföra tävlingar där man går vidare till kvartsfinal och semifinal och att kunna ha det på en heldag.

På andra plats kom Julgransplundrarlaget och trea Fruit of the loom. Varje lag bestod av 18 deltagare och en som höll takten med hjälp av en trumma. Som en 20:e medlem i varje lag deltog en styrmanskunnig person.

Marcus Haraldsson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons