Annons

Hund ihjälbiten vid strand

I går eftermiddag attackerades en hund av en American Staffordshire terrier i Sandviken utanför Sölvesborg. Hunden, en shetland sheepdog, blev så skadad att den dog.
Bromölla • Publicerad 12 augusti 2009
Eva-Lena Ulvsfält, Marianne Andersson och grannen Eivor Hermansson sörjer Santos död. Bild: Privat
Eva-Lena Ulvsfält, Marianne Andersson och grannen Eivor Hermansson sörjer Santos död. Bild: PrivatFoto: 

– Detta är en tragedi för oss, mamma mår inte alls bra och är i chock, säger Eva Lena Ulvsfäldt, dotter till Marianne Andersson som är matte till den attackerade hunden.

På eftermiddagen gick Marianne Andersson en promenad med sin hund Santos, en shetland sheepdog. Då hon var på väg hem på Sandviksvägen gick en American Staffordshire terrier på andra sidan vägen. Plötsligt utan förvarning sprang kamphunden över vägen och attackerade Santos. Staffordshire terriern bet honom i nacken och ruskade om honom.

Annons

Ägaren Marianne Andersson försökte stoppa attacken men blev då själv biten av kamphunden. Några vittnen till händelsen kom snabbt till undsättning och försökte med hjälp av en gren som de stack in i munnen få loss greppet om Santos. De lyckades till slut få loss greppet och kunde koppla Staffordshire terriern med Santos koppel. Men det var för sent. Santos dog av betten som kamphunden hade gett honom.

En semesterledig ambulansförare stannade vid vägen och tog hand om Marianne Andersson tills dess att ambulans kom till platsen.

– Mamma fick sy flera stygn i handen, vi är väldigt ledsna över vad som hänt, säger Eva-Lena Ulvsfäldt.

Eva-Lena tycker att om man har en hund så har man ett ansvar för den.

– Det behövs en diskussion om kamphundar, säger hon.

Staffordshire terriern hade smitit från en hundgård som ligger i ett område intill platsen där Santos blev attackerad.

– Hunden kommer få göra mentaltest för att kanske få sitta kopplad, troligtvis kommer hunden inte att avlivas, säger Per Johan Ljungberg vid Blekingepolisen.

Robert Johansson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons