Annons

Inbrott i två äldreboenden

Två äldreboenden drabbades av inbrott under natten till i dag. I ena fallet krossades en ruta till ett allmänutrymme och i det andra fallet smög sig tjuvarna in hos en av de boende medan han sov.
Bromölla • Publicerad 10 augusti 2009

På Gerbogården hade någon tagit sig in genom ett öppet fönster där en av de boende, en nittioårig man, låg och sov. Inbrottet upptäcktes av personalen som uppmärksammade att mannens tillhörigheter såg ut att ha blivit genomsökta. Det är ännu osäkert om de nattliga tjuvarna fick något byte med sig från 90-åringens rum.

På Slottsgården tog sig tjuvarna in genom att krossa rutan till en altandörr. Stenen hittades inne i ett av boendets allmänutrymmen och det syntes att tjuvarna rotat runt ordentligt i sin jakt på värdesaker. Även i det fallet är det osäkert om tjuvarna fick med sig något stöldgods.

Polisen har i nuläget inga misstänkta för de båda inbrotten.

John Palm
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons