Annons

Ingen teater och bild till hösten

När terminen startar på Furulundsskolan i höst kommer skolans teater- och bildprofiler inte att vara kvar.
Bromölla • Publicerad 4 augusti 2009

– Det var tyvärr inte en enda som sökte teater i år, Intresset skiftar under åren. Jag tror att en del har valt musik framför teater i år, säger gymnasiechef Rolf Nilsson.

I vanliga fall väljer varje år mellan fyra och tio personer teaterprofilen som funnits i fem år.

Annons

Lika många brukar även välja bildprofilen som inte funnits i riktigt lika många år. Medan bildprofilen nu helt har lagts på is har Furulundsskolan inte helt gett upp hoppet om teaterprofilen.

– En lärare som tidigare arbetat med teaterprofilen kommer att gå ner i tjänst till hösten och ska bland annat ha som sin arbetsuppgift att marknadsföra teaterprofilen. Vi har haft fem profiler. Förutom bild och teater har vi musik, idrott och media. Vi ser en fördel med att kunna ha kvar teater eftersom teater, musik och media kan samverka och gör olika projekt tillsammans, säger Rolf Nilsson.

Jenny Persson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons