Annons

Konstgräs ger spring i benen

En ny lekplats har blivit en favorit för eleverna på Dalaskolan. Initiativet kommer från IFÖ Bromölla och tanken är att få fler ungdomar att röra på sig.
Bromölla • Publicerad 22 augusti 2009
Det är fullt ös på Dalaskolans nya konstgräsplan som IFÖ Bromölla och kommunen bekostat gemensamt. Bild: Annica Jönsson
Det är fullt ös på Dalaskolans nya konstgräsplan som IFÖ Bromölla och kommunen bekostat gemensamt. Bild: Annica JönssonFoto: 

Den förhållandevis lilla fotbollsplanen är fullsmockad med elever i olika åldrar på rasten. Med andra ord verkar den fylla sitt syfte.

– Vi vill att det ska bli lite spontanfotboll och grundtanken bygger på att man ska få fler att röra på sig, säger Jonny Åkesson, ungdomsansvarig i Ifö Bromölla.

Annons

Med hjälp av kommunen, som delar kostnaderna, och riksidrottsförbundet, som gett bidrag, ska ännu en rink byggas vid Alvikenskolan efter renoveringen.

Nu väntar man på kommunens elljus som ska göra kvällsspel möjligt och förhoppningen, säger Jonny Åkesson, är att planen ska användas även efter skoltid.

– Just nu skulle det behövas 23 planer till för att alla ska få plats, säger läraren Ingrid Cassel som utan framgång försöker organisera spelet i den överfulla fotbollsrinken.

John Palm
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons