Annons

Ksau positiv till cykelväg vid Valjeviken

Bromölla • Publicerad 20 januari 2004

Synliggör Valjevikens vatten genom att röja undan sly och glesa ut trädbeståndet som skymmer sikten. Den tankarna har moderaten Leif Dufva. Han har lagt en motion till kommunfullmäktige i Bromölla som talar om att kommunen borde anlägga en gång- och cykelväg utmed Valjeviken. En motion som kommunledningen är positiv till.

"Havet har inte bara en särskild attraktionskraft ur turistisk synpunkt utan har också betytt mycket för folk i allmänhet att bosätta sig havsnära. Det finns således en mycket stor potential för kommunen att växa befolkningsmässigt om denna miljö tas tillvara och utvecklas", skriver Leif Dufva i sin motion.

Annons

I motionen har han satt upp yrkande som kommunfullmäktige ska besluta om.

Att synliggöra Valjeviken för allmänheten.

Att utreda förutsättningarna för iordningställande av en handikappvänlig gång- och cykelväg utmed Valjeviken från Östersjövägen över Sissebäck till Valje camping.

Att pröva om projektet kan vara lämpligt i samarbete med Sölvesborgs kommun.

Kommunfullmäktige har överlämnat moderaternas motion till kommunstyrelsens arbetsutskott för beredning och där är man positiv till förslaget.

– Vi har gett i uppdrag åt Stefan Apelros att titta på att-satserna och se hur man kan göra det, säger Åke Hammarstedt (s).

Han berättar att Bromölla kommun kommer att dryfta frågan med grannkommunen för att se om en eventuell samordning är möjlig.

Roger Bing

BROMÖLLA/VALJE
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons