Annons

Lille Prinsen först ut på skolteaterprogram

Bromölla • Publicerad 22 januari 2004
Lille Prinsen. BILD: DANIEL FRESIA-COX
Lille Prinsen. BILD: DANIEL FRESIA-COXFoto: 

I dag startar skolteaterterminen för grundskolebarnen i Bromölla. Alla elever i årskurserna 4 och 5 kommer att bjudas på Lille Prinsen under torsdagen alternativt fredagen. I går berättade Kristianstadsbladet att kulturnämnden i Bromölla kommer att satsa på skolteater.

Målet har tidigare varit att alla i barn upp till årskurs 9 ska se minst en teaterpjäs om året. Från och med i år har målet höjts till 1,5 föreställningar per år.

Annons

– 1,5 låter kanske konstigt, men det betyder att några årskurser får gå på två medan andra får se en föreställning, säger kulturchef Lina Campbell.

Hon berättar att man redan under förra året nästan var uppe i 1,5 pjäser per elev och anser därför att målet är fullt möjligt att nå. Under höstterminen bestod stora delar av skolteaterprogrammet av dansföreställningar. Lina Campbell berättar att det varje höst arrangeras den så kallade Saltofestivalen i Skåne. Detta gör att "billiga" dansföreställningar blir tillgängliga.

– Dans kommer vi att fortsätta med. Det kommer till hösten.

Först ut i år är alltså Lille Prinsen och det är Teater Kapija från Abbekås som gästspelar på Humlescenen. Pjäsen bygger på Antoine de Saint-Exupérys bok.

– Lille Prinsen är enkel med ett klurigt djup, men utan att det blir filosofiska klubben, säger Mladen Puric på Teater Kapija. Roger Bing

FaktaSkolföreställningar våren 2004

22/23 januari - Lille Prinsen.

2 mars - Lilla Asmodeus.

8/9 mars - Daff-Daff här igen!.

11/12 mars - Flickan med äpplet....

Annons

1/2 april - Ingenting är bra.

28 april - Ivo’s hus.

7 maj - Packet.

14 maj, Tack för maten...

BROMÖLLA
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons